Rólunk

Nagykapos Város Felelős Polgárai Polgári Társulás (PT) információs portálja széles-spektrumú, független, objektív, az aktuális eseményeket dinamikusan követő, és arra reflektáló digitális csomópontként működik, melynek célja, hogy hiteles és friss tájékoztatást nyújtson városunk és a nagyvilág életéről. Emellett véleménycikkek formájában közvetít álláspontokat aktuális eseményekkel kapcsolatban.

Alapító tagjaink: Kiss Kolos, Gabriela Fedičová, Renáta Némethová.

Nagykapos Város Felelős Polgárai PT weboldala kétnyelvű.

A két nyelvi verzió (magyar és szlovák) tartalmában nem tükörképe egymásnak.

Lehetőséget kínálunk minden (elsősorban) nagykaposi polgárnak, hogy oldalunkon szöveges vagy képi formában cselekvő részese legyen a kiemelt eseményeknek, megjelenítse gondolatait a munkáját vagy a hobbiját illetően. Esetleg interjú formájában ossza meg álláspontját, gondjait, nehézségeit, de akár örömteli élményeit is.

Lépjen kapcsolatba velünk az “Írjon nekünk” rovatban.

Fenntartjuk azon jogunkat, hogy a számunkra beküldött írásos, képi, hang- és video-anyagok oldalunkon való megjelenését elutasítsuk.

E tekintetben az alább olvasható etikai kódex az irányadó, melynek módosításának jogát szintén fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a megjeleníteni kívánt tartalom beküldése előtt tanulmányozza át etikai kódexünket.

ETIKAI KÓDEX.

A VK/NKPORT.sk szerkesztősége ezúton köszöni minden olvasónak, kommentelőnek és cikk-szerzőnek, hogy betartják az oldal etikai kódexének szabályait. A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy jelen etikai kódex tartalmát bármikor módosítsa.

Az etikai kódexben szereplő szabályok áthágása a kérdéses tartalom törlését, súlyosabb esetben a szabálysértő regisztrációjának megszüntetését vonja maga után. Ismétlődő szabálysértés, vagy a szabályok kirívóan durva megsértése esetén fenntartjuk a jogot, hogy letiltsuk a szabálysértő hozzáférését a VK/NKPORT.sk oldalhoz.

ETIKAI KÓDEX:

1. Tilos az erőszakot, fanatizmust, rasszizmust, a faji, etnikai vagy vallási alapú gyűlölködést propagáló és támogató tartalmak megjelenítése az oldalon. Ugyancsak tilos a Szlovák Köztársaság jogi normáit megsértő oldalak (például rasszista oldalak, kalóz-szoftvereket árusító oldalak, és hasonlók) hiperhivatkozásait megjeleníteni a weboldalon.

2. Tilos személyes támadást intézni, fenyegetni vagy zaklatni a többi felhasználót vagy harmadik személyt. Tilos a vulgáris, obszcén szavak használata. Tilos zaklatni, sértegetni vagy fenyegetni az oldal üzemeltetőit és látogatóit.

3. Tilos a lejárató, obszcén vagy egyéb törvénytelen tartalmak terjesztése. Törvénytelen tartalomnak minősül a gyermekpornográfia, az illegális drogokat érintő némely információk, szerzői jogok megsértését lehetővé tevő információk és hasonlók.

4. Tilos más felhasználók vagy harmadik személy adatainak megosztása (lakcím, e-mail cím, telefonszám és hasonlók) azok tudta és hozzájárulása nélkül.

5. Tilos árucikkek, magáncégek direkt, kereskedelmi célú propagálása, ilyen célú hiperhivatkozások megjelenítése, zaklató jellegű hirdetések terjesztése a hozzászólsokban vagy e-mailen.

 6. Tilos bárminemű idézet megjelenítése a forrás és/vagy a szerző feltüntetése nélkül. Tilos a szerzői jogvédelem alatt álló tartalmak jogosulatlan megjelenítése.

 7. Tilos a fenntartók és a felhasználók félrevezetése hamis név vagy alternatív identitás használatával.

 8. Harmadik féltől származó információ esetén a VK/NKPORT.sk szerkesztősége vizsgálni fogja annak hitelességét.

 9.
Az etikai kódexben feltüntetett szabályok áthágása a kérdéses szöveges, képi vagy egyéb tartalom törlését, súlyosabb esetben a szabálysértő regisztrációjának megszüntetését vonja maga után. Ismétlődő szabálysértés, vagy a szabályok kirívóan durva megsértése esetén a szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy letiltsa a szabálysértő hozzáférését a VK/NKPORT.sk oldalhoz.

10. Kivételes esetekben az üzemeltető az etikai kódexben fel nem tüntetett okokra hivatkozva is törölheti azon tartalmakat és/vagy regisztrációt, amelyekkel a felhasználó ismétlődő jelleggel, csupán a többi felhasználó és a fenntartók zaklatása céljából akadályozza a kulturált kommunikáció zavartalanságát.

A felhasználók a VK/NKPORT.sk oldalhoz való hozzáféréssel tudomásul veszik és elfogadják a fenti etikai kódexben foglaltakat.

Tovább az eszköztárra