Gólzáporos győzelemmel állt talpra a nagykaposi csapat

2019 április 7-én Nagykapos felnőtt labdarúgói (MFK Veľké Kapušany) Csicser csapatát (TJ Družstevník Čičarovce) fogadták. Csapatunk az ezt megelőző fordulóban megalázó 2:6 arányú vereséget szenvedett Topolyán (AFK Topoľany) csapatától. Önmaguknak és a közönségnek is bizonyítaniuk kellett a vasárnapi derbin.

A mérkőzés felvezetéseként a futballistákkal ismét felvonultak az U9 és U11 utánpótláscsapatok kis labdarúgói.

A meccs 15:30-kor vette kezdetét. Már az első percekben érződött, hogy mindkét csapatban ég a bizonyítási vágy. Ám ez nem annyira a szép futballban, inkább a kemény, kiélezett küzdelemben mutatkozott meg. Az egész mérkőzésre jellemzőek voltak az éles, sokszor szabálytalan belemenések. A meccs során hétszer villant a sárga lap.

A kemény küzdelem mellett azonban bőven volt részünk tetszetős megmozdulásokban, és ami a legfontosabb, szép szúmú hazai gólnak örülhetett a közönség.

A gólgyártást a tapasztalt Fintor János (8) kezdte meg a 25. percben. A 38 éves szélső Tomáš Karafa (7) balról érkező beadására ért oda, és éles szögből lőtt a hálóba.

Nem sokkal később (33. perc) a két játékos szerepet cserélt. Fintor János szögletrúgására lecsapva Tomáš Karafa ért el találatot.

Az első félidőt csapatunk biztató 2:0-ás előnnyel zárta.

Jellemző volt a nagykaposi csapat vasárnapi lelkiállapotára a szünetben elhangzott első mondat az öltözőben: “Még nincs megnyerve a meccs! Még negyvenöt, de lehet, hogy ötven percig nyomni kell keményen!” kiáltotta Vasky Gábor (19)

A mérkőzés ebben a szellemben folytatódott. Az 54. percben egy gyors ellentámadás végén Tirpák Bálint (14) egy az egyben vezethette a labdát a kapura, ám lövését a csicseri csapat fiatal kapusa Deme Tamás (35) bravúrral hárította. A kipattanóra viszont a támadás második hullámában érkező Tomáš Karafa ért oda, és megalkuvás nélkül a hálóba bombázott.

Négy perccel később megint szögletből, ezúttal fejjel szerzett gólt Tomáš Karafa. Mesterhármasa már 4:0-ás előnyt jelentett.

A nagykaposi csapat ezután sem állt le. Azzal a tudattal folytatták a küzdelmet, hogy van mit kijavítaniuk a múlt hétről.

Kapusunkat, Peter Repovskýt (18) középcsatárként cserélte be Nagy Tibor edző. Ez elsősorban a csapatot sújtó sérülések és betegségek miatt volt szükséges, de a termetes játékos most már sokadjára is helyt állt a számára idegen pozícióban. Igaz, előbb beszedett egy sárgát, amiért jó kapus módjára letarolta ellenfelét egy párharcban, ám a 76. percben sikerült tisztára játszania magát a tizenhatos vonalán, és egy erős, lapos lövéssel bevette csicseri kollégája kapuját.

A 81. percben aztán Tomáš Karafa, ha volt is kétsége bárkinek, végleg eldöntötte, ki a meccs embere. Megszerezte negyedik gólját. Lendületből érkezve, jobb külsővel tekert az ellenkező oldali sarokba.

A mérkőzést a sérülés miatti kényszerpihenőről visszatérő Nagy Adrián gólja zárta a 90. percben.

A játékvezető nem hosszabbított. A gólt követő középkezdés után lefújta a találkozót.

A nagykaposi felnőtt csapat kiköszörülte a csorbát. A 7:0-s győzelemmel sikerült viszanyernie a szurkolók bizalmát. Mindaz a munka, amit a felkészülés során a játékosok, az edző, és mindannyian, akik a klub körül dolgoznak elvégeztek, mégsem ment veszendőbe. Figyelmeztető tanulságokkal a tarsolyunkban, de reménykeltő önbizalommal telve nézhetünk a következő fordulók elé.

Legközelebbi ellenfelünk Őrmező (ŠK Strážske) csapata lesz. Nem tagadjuk: idegenbeli pontszerzésben bízunk.

HAJRÁ KAPOS!

A Nagykapos – Csicser mérkőzés videofelvételét az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg:

https://video.sportnet.online/videospace/2254/373093/cdd073a3-c79e-4ff3-bbe0-496976f5a129.mp4

https://video.sportnet.online/videospace/2254/373093/841061d5-4e89-446c-9ac7-8ce1df07cc50.mp4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tovább az eszköztárra