Kerületi Labdarúgóliga – Nagykapos az elődöntőben búcsúzott.

Felnőtt csapatunk 2019. március 9-én, szombaton vívott elődöntőt Pálóc (OŠK Pavlovce nad Uhom) csapata ellen. Bár önmagában a négy közé jutás is szép eredménynek számít, Nagykapos a mérkőzés favoritjának számító pálóciak ellen is – igaz foghíjas kerettel – a továbbjutás szándékával lépett pályára.

Ez azonban sajnos a mérkőzés első perceiben nem mutatkozott meg. Türelmes, sok passzos játékunk eleinte hatékonynak bizonyult, ám a középpályán elkövetett hibákra és pontatlanságokra ellenfelünk rendre lecsapott, és gyilkos kiugratásokkal többször is a kapunkat veszélyeztette. Háromszor is száz százalékos gólhelyzetbe kerültek. Ezeket kétszer rátermett kapusunk, Patrik Babiak hárította, illetve az ellenfél egy alkalommal nem talált kaput. Sajnos elmondható, hogy ezekben a percekben bizony érett a gól.

A negyedik hibát végül a 17. percben Ladislav Lukáč (10) büntette góllal, amikor ajtó-ablak helyzetben találta magát a tizenhatosunkban.

Ekkor úgy tűnt, Pálóc csapata játékminőségben fölénk kerekedik, és az első találat csupán a kezdet. Mi sem állt azonban távolabb a valóságtól.

A lélektani fordulat talán akkor állt be, amikor nem sokkal a bekapott gól után egy ugyancsak gólra tartó labdát Vasky Gábor (19) kilométerekről becsúszva pöckölt ki a gólvonalról.

A pálóci csapat felívelős, gyors kiugratásokra épülő támadó taktikája ezek után rendre zátonyra futott a sokkal stabilabban felálló nagykaposi védelmen. Bármennyire igyekeztek, nem tudtak újabb találatot bevinni. A mérkőzés kimenetele így nyitott maradt a második félidőre. Sőt, az első játékrész végén úgy tűnt, Nagykapos lassan átveszi a kezdeményezést.

És valóban. A második félidő ebben a szellemben kezdődött. Gyors és pontos passzjátékunkkal rendre megérkeztünk ellenfelünk tizenhatosához, és többször veszélyeztettünk. Helyzeteink azonban sorra kimaradtak. Vagy a pontos befejezés hiányzott, vagy a pálóciak idegenlégiós kapusa, Myroslav Liutnianskyi (1) mutatott be elképesztő bravúrt.

Ellenfelünk a második félidő derekára, tíz-tizenöt perc erejéig valamelyest rendezte sorait. A játék ekkor kiegyenlítettnek volt mondható.

A mérkőzés hajráját viszont Nagykapos ismét megnyomta. Ritmusváltások, szemet gyönyörködtető megoldások követték egymást. A favorizált pálóci csapat bizony beszorult a saját tizenhatosába, és vért izzadt, hogy megőrizze szoros előnyét. Már gólt kiáltottunk, amikor egy szögletet követően Peter Repovský (13) tisztán fejelhetett a kapu jobb alsó sarkába. Azonban az ukrán első ligában edzódött pálóci kapus hihetetlen szögben vetődve leért, és hárította a ziccert.

Érdekes momentuma volt a találkozónak, hogy az utolsó percekben a semleges terebesi nézők is Nagykaposnak szorítottak a megérdemelt egyenlítésért. A futball nagykönyvében azonban nem ez volt megírva. A játőkvezető két perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést.

MFK Veľké Kapušany 0:1 OŠK Pavlovce nad Uhom

Csapatunk csalódottan, de emelt fővel hagyta el a pályát. Sajnos a szép játékot nem pontozzák a futballban. A focit gólra játszák. És ezt a tanulságot a jövőt illetően nagyon komolyan kell vennünk.

A döntőről szőtt álmaink igen előkelő helyen, az elődöntőben értek véget. Ez a teljesítmény önmagában is – de a szombati mérkőzésen mutatott példás küzdeni akarás külön – elismerést érdemel.

Az évad ezzel viszont nem ért véget. Sőt, most kezdődik csak igazán. A bajnokság tavaszi fordulói Nagykapos számára március 23-án, szombaton kezdődnek. Soronkövetkező ellenfelünk hazai pályán Hernádgecse (FK Geča 73) csapata lesz.

HAJRÁ KAPOS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tovább az eszköztárra