Kerületi Labdarúgóliga – Nagykapos infarktusos meccsen harcolta ki a négy közé jutást

2019. március 2-án szombaton, 14:00 órai kezdettel rendezték meg Tőketerebesen a Kerületi Labdarúgóliga bennünket leginkább érintő negyeddöntőjét az FK Slavoj Trebišov műfüves edzőpályáján.

A sorsolás úgy hozta, hogy csapatunk a 6. ligában szereplő Vásárhely (TJ FK Družstevník Trhovište) csapatával került össze.

A “szerencsés” sorsolás a mérkőzésen az összes árnyoldalát megmutatta.

Ellenfelünk szinte az első perctől “betolta a buszt a kapu elé”. Mezőnyfölényünk (a labdatartás túlzás nélkül 80%-20%-ra volt becsülhető) sehogyan sem akart góllá érni, amihez sokban hozzájárult a vásárhelyi kapus Martin Bodnár kiváló teljesítménye, aki számos helyzetünket bravúrral hárította.

Az első félidőt 0:0-s állás mellett zárták a csapatok.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az első játékrészben félbemaradt. Nagykapos rohamozott, Vásárhely védekezett, rombolt, és várta a kontra-lehetőséget.

A feketelevest a 61. percben szolgálták fel. A vásárhelyi csapat megtalálta a rést a pajzson, és egy kiugratással – először a mérkőzés folyamán – gólhelyzetbe került. Az ellenfél 7-es számú játékosa, Milan Bogár nem habozott, egy lövőcsel után mattolta a magára maradt nagykaposi kapust, Patrik Babiakot.

A bekapott gól csak pár percre hozta zavarba a nagykaposiakat. Nekiláttak, hogy kettőzött erővel megpróbálják megfordítani a kedvezőtlen eredményt, ami a versenyből való kiesést jelentette volna számukra.

A vásárhelyi csapat érthetően tördelni kezdte a játékot. Úgy tűnt, a betonvédekezést siker koronázza, és a gyengébben jegyzett csapat hazaviheti a nagykaposiak skalpját.

Nagy Tibor edző cserékkel igyekezett lendületet adni nehéz helyzetbe került csapatának. Még a félidőben pályára küldte a rutinos Fintor Jánost és a szintén tapasztalt Ballók Pétert. Majd a bekapott gól után Nagy Adriánt vetette be a támadósorban.

A mérkőzés utolsó húsz percében ha lehet még jobban a kapuhoz szorítottuk ellenfelünket. Egy sikertelen ellentámadástól eltekintve Vásárhely csapata már nem lépte át a felezővonalat. Ám mindez a fölény mit sem ért volna, ha végül vesztesen kell elhagynunk a pályát.

Nem kevés kapusbravúr kellett ahhoz, hogy Vásárhely a 86. percben még mindig továbbjutásra állt. Ekkor azonban a játékvezető igen kedvező szögből ítélt szabadrúgást a javunkra. Ballók Péter sorfal mellett elsuhanó lövése pedig utat talált a kapuba. Így az utolsó percekre meglett az áhított egyenlítés.

Négy perc volt ekkor hátra a mérkőzésből, és Nagykapos sehogyan sem akarta büntetőpárbajra bízni a döntést. Tovább rohamoztunk.

Egy ritmusváltás után, a 88. percben Nagy Adrián lódult meg a tizenhatos sarkától, és egy lőtt bepasszal kínált gólszerzési lehetőséget a berobbanó csapattársaknak. A beadásra Fintor János érkezett óraműpontossággal. 8-as számú játékosunk erős, lapos lövésébe, csak beleérni tudott a kapus.

Megfordítottuk!

A hátralévő percekben egy vásárhelyi szöglet és az azt követő fejes okozott még izgalmakat, de ez idő alatt is inkább Nagykapos előtt adódtak lehetőségek. Érdemes megemlíteni Berta László kapufán csattanó bombáját, ami záróakkordja volt a mérkőzésnek.

MFK Veľké Kapušany 2:1 TJ FK Družstevník Trhovište

Csapatunk jövő szombaton a Nagyrőcse (TJ Veľké Revištia) – Pálóc (OŠK Pavlovce nad Uhom) mérkőzés győztesével csap össze a Kerületi Labdarúgóliga elődöntőjében.

HAJRÁ KAPOS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tovább az eszköztárra